De trainingen bij TPC Bunde worden verzorgd door Event Serve van Bjorn Boumans.

Meer informatie vindt u op de website van Event Serve. Heeft u interesse in training, bel gerust met Bjorn op 06 -5378 3684.

Tennistrainingen voor de jeugd worden gegeven volgens het KNLTB Tenniskids-programma

Voor padeltrainingen heeft de KNLTB (nog) geen uitgewerkt programma. Wij hebben ons eigen trainingsprogramma gemaakt.

Omdat er vanuit de KNLTB voor padel (nog) geen uitgewerkt trainingsprogramma voor jeugd is, hebben wij ons eigen trainingsprogramma gemaakt.

We maken onderscheid tussen de volgende categorieën:

  • KidsPadel Oranje kinderen van 6 t/m 8 jaar
  • KidsPadel Groen Kinderen van 8 t/m 10 jaar
  • KidsPadel Geel kinderen van 10 t/m 12 jaar
  • JuniorPadel Start kinderen van 12 t/m 18 jaar
  • JuniorPadel Gevorderd kinderen van 12 t/m 18 jaar

Bij KidsPadel Oranje en Groen spelen de kinderen met een speciale gekleurde bal. Bij KidsPadel Oranje en Groen starten we met de basis van de basisslagen (forehand, backhand, volley) en wordt zelfs ook al een begin gemaakt met spelen met de achterwand. Bij KidsPadel Geel gaan de kinderen spelen met de reguliere padelbal. We gaan technisch dieper in op de basisslagen, breiden we het repertoire verder uit met de service, lob en smash en leren de kinderen de spelregels van het spel. Door het spelen van leuke spelvormen werken de kinderen spelenderwijs aan hun techniek en worden ze steeds beter en wordt de sport nog leuker!

Bij JuniorPadel spelen de kinderen met de reguliere padelbal. JuniorPadel Start is bedoeld voor de kinderen die beginnen met padel en JuniorPadel Gevorderd is voor kinderen die al een tijdje padel spelen of al langer tijd tennis gespeeld hebben. Jeugdleden vanaf 16 jaar kunnen indien gewenst ook mee trainen bij de volwassenen.

Bij JuniorPadel Start is er voor de startende padellers aandacht voor de techniek van de basisslagen, leren de kinderen de spelregels en is er aandacht voor de basisposities. Bij JuniorPadel Gevorderd gaan we verder met het perfectioneren van de slagen, gaan we verder met positionering op de baan en is er veel aandacht voor de tactische kant van het spel.

Om aan de trainingen deel te nemen, moet je lid zijn van TC Bunde. Dit betekent dat je een factuur van de vereniging ontvangt voor de contributie én een factuur van de trainer voor de trainingen.