Hey, welkom op de jeugdpagina van TennisPadelClub Bunde!!

Graag vertellen we je wat meer over tennis en padel voor kinderen bij onze vereniging!

Als je wilt komen tennissen of padellen, kun je lid worden van TennisPadelClub Bunde. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen lid worden. Als lid van TPC Bunde kun je vrij spelen op onze tennis- en padelbanen. Je kunt zelf een baan reserveren via onze Clubapp. Voor het lidmaatschap betaal je contributie aan de vereniging.

TENNIS
Je kunt wekelijks bij ons komen trainen. Er wordt het gehele jaar training gegeven. Trainingen worden gegeven door trainers van Event Serve van Bjorn Boumans. Voor de trainingen betaal je lesgeld aan de trainer. Bij de tennistrainingen leren de kinderen tennissen volgens het Tenniskids-programma van de Nederlandse Tennisbond (KNLTB.) Dit is een programma voor kinderen t/m 12 jaar, dat bestaat uit verschillende fasen: Blauw, Rood, Oranje en Groen. De kinderen spelen per fase met speciale ballen op aangepaste banen. De kinderen leren zo op een leuke manier de juiste techniek en kunnen al snel wedstrijdjes spelen.

Trainende jeugdleden kunnen gratis deelnemen aan het Tweede Speelmoment. Als vereniging vinden wij het belangrijk dat de kinderen een tweede keer per week op de baan staan, daarom faciliteren wij het Tweede Speelmoment. Bij het Tweede Speelmoment kunnen de jeugdleden de techniek en tactiek die ze geleerd hebben bij hun training oefenen. Deelname aan het Tweede Speelmoment is vrijblijvend.

Naast trainingen en vrij spelen is het heel leuk om ook wedstrijdjes te spelen. Je kunt mee doen aan de Tenniskids of Juniorencompetitie van de KNLTB. Hierbij komen de kleuren van het Tenniskidsprogramma weer terug. Er is een voorjaarscompetitie en een najaarscompetitie. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis.

PADEL

Je kunt wekelijks bij ons komen trainen. Er wordt het gehele jaar les gegeven. Trainingen worden gegeven door trainers van Event Serve van Bjorn Boumans. Voor de trainingen betaal je lesgeld aan de trainer.

Omdat er vanuit de KNLTB voor padel (nog) geen uitgewerkt trainingsprogramma voor jeugd is, hebben wij ons eigen trainingsprogramma gemaakt.

We maken onderscheid tussen de volgende categorieën:

  • KidsPadel Oranje kinderen van 6 t/m 8 jaar
  • KidsPadel Groen Kinderen van 8 t/m 10 jaar
  • KidsPadel Geel kinderen van 10 t/m 12 jaar
  • JuniorPadel Start kinderen van 12 t/m 18 jaar
  • JuniorPadel Gevorderd kinderen van 12 t/m 18 jaar

Bij KidsPadel Oranje en Groen spelen de kinderen met een speciale gekleurde bal. Bij KidsPadel Oranje en Groen starten we met de basis van de basisslagen (forehand, backhand, volley) en wordt zelfs ook al een begin gemaakt met spelen met de achterwand. Bij KidsPadel Geel gaan de kinderen spelen met de reguliere padelbal. We gaan technisch dieper in op de basisslagen, breiden we het repertoire verder uit met de service, lob en smash en leren de kinderen de spelregels van het spel. Door het spelen van leuke spelvormen werken de kinderen spelenderwijs aan hun techniek en worden ze steeds beter en wordt de sport nog leuker!

Bij JuniorPadel spelen de kinderen met de reguliere padelbal. JuniorPadel Start is bedoeld voor de kinderen die beginnen met padel en JuniorPadel Gevorderd is voor kinderen die al een tijdje padel spelen of al langer tijd tennis gespeeld hebben. Jeugdleden vanaf 16 jaar kunnen indien gewenst ook mee trainen bij de volwassenen.

Bij JuniorPadel Start is er voor de startende padellers aandacht voor de techniek van de basisslagen, leren de kinderen de spelregels en is er aandacht voor de basisposities. Bij JuniorPadel Gevorderd gaan we verder met het perfectioneren van de slagen, gaan we verder met positionering op de baan en is er veel aandacht voor de tactische kant van het spel.

Trainende jeugdleden kunnen gratis deelnemen aan het Tweede Speelmoment. Als vereniging vinden wij het belangrijk dat de kinderen een tweede keer per week op de baan staan, daarom faciliteren wij het Tweede Speelmoment. Bij het Tweede Speelmoment kunnen de jeugdleden de techniek en tactiek die ze geleerd hebben bij hun training oefenen. Deelname aan het Tweede Speelmoment is vrijblijvend.

Naast trainen en vrij spelen is het heel leuk om ook wedstrijdjes te spelen. Voor padel is er nog geen jeugdcompetitie, wel zijn er toernooitjes waar de kinderen aan mee kunnen doen.

Wat kost tennissen en padellen voor jeugd bij TPC Bunde?

Als (jeugd)lid van TC Bunde betaal je contributie aan de vereniging. Daarnaast betaal je lesgeld voor de trainingen, hiervoor krijg je een factuur van de trainer.

Gebaseerd op de prijzen van afgelopen jaar voor de contributie, zomer- en wintertrainingen moet je tennis voor kinderen t/m 12 jaar rekenen op ongeveer €35,- per maand en voor kinderen vanaf 13 jaar ongeveer €40,- per maand. Voor padel moet je rekenen op ongeveer €40,- per maand. Het prijsverschil bij tennis en padel bij de kinderen t/m 12 jaar komt omdat de padelkinderen in kleinere groepen trainen dan de tenniskinderen.

Wat krijgt u hiervoor?

  • 30 à 34 weken één training per week buiten op de banen van TPC Bunde (Er worden geen trainingen gegeven in de schoolvakanties.);
  • Deelname aan het Tweede Speelmoment
  • Bij Tennis deelname aan Tenniskidscompetitie.
  • Deelname aan een 3-tal leuke jeugdactiviteiten (zoals bijvoorbeeld openings- of pannenkoekentoernooien en ijsjes-instuif);
  • Vrij spelen op de banen van TPC Bunde.

Wat wordt er van mij en mijn ouders verwacht?

Allereerst dat je tennis/padel leuk vindt, lacht, plezier maakt en vaak naar de tennis/padelbaan komt om te spelen. Van je ouders verwachten wij dat ze jullie ook stimuleren om naar de baan te gaan en dat alle ouders een keertje mee helpen bij alle activiteiten die georganiseerd worden.

Wil je (kind) lid worden?

Kijk hier voor de actuele lidmaatschapskosten en het inschrijfformulier: Lid worden

Heeft u vragen over tennis en padel voor jeugd bij TPC Bunde, neem rustig contact op met
Hanneke Philipsen (E-mail of 043-3642999).