Hey, welkom op de jeugdpagina van TennisPadelClub Bunde!!

Graag vertellen we je wat meer over tennis en padel voor kinderen bij onze vereniging!

Als je wilt komen tennissen of padellen, kun je lid worden van TennisPadelClub Bunde. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen lid worden. Als lid van TPC Bunde kun je vrij spelen op onze tennis- en padelbanen. Je kunt zelf een baan reserveren via onze Clubapp. Daarnaast kun je ook tennis- en/of padeltrainingen volgen. Als je voor tennis kiest, kun je ook Tenniskids of Juniorencompetite spelen. Voor padel is er nu nog geen jeugdcompetitie, er zijn wel jeugdpadeltoernooitjes waar je aan mee kunt doen.

Tennis- en padeltrainingen

Trainingen, zowel tennis als padel, worden verzorgd door Event Serve van Bjorn Boumans. Er wordt het gehele jaar les gegeven.

Bij de tennistrainingen leren de kinderen tennissen volgens het Tenniskids-programma van de Nederlandse Tennisbond (KNLTB.) Dit is een programma voor kinderen t/m 12 jaar, dat bestaat uit verschillende fasen: Blauw, Rood, Oranje en Groen. De kinderen spelen per fase met speciale ballen op aangepaste banen. De kinderen leren zo op een leuke manier de juiste techniek en kunnen al snel wedstrijdjes spelen.

Voor padel is er nog niet zo’n uitgewerkt programma vanuit de KNLTB, maar onze trainers gebruiken de indeling van het Tenniskids-programma, enigszins aangepast voor padel ook voor de jeugd padeltrainingen. Met leuke oefeningen en spelletjes, aangepast aan de leeftijd van de kinderen, leren de kinderen de basis van padel.

Onder de link Tennistrainingen kun je meer informatie vinden over de lessen.

Tennis Competitie

Naast trainingen en vrij spelen is het heel leuk om ook wedstrijdjes te spelen. De competitievorm van de KNLTB voor de basisschooljeugd is de Tenniskids Competitie en Junioren competitie. Hierbij komen de kleuren van het Tenniskidsprogramma weer terug. Er is een voorjaarscompetitie en een najaarscompetitie. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis.

Onder de link Competitie vind je uitgebreide informatie over de Tenniskids en Junioren competite.

Wat kost dat tennissen en padellen voor jeugd bij TPC Bunde?

Als (jeugd)lid van TC Bunde betaal je contributie aan de vereniging. Daarnaast betaal je lesgeld voor de trainingen, hiervoor krijg je een factuur van de trainer.

Gebaseerd op de prijzen van afgelopen jaar voor de contributie, zomer- en wintertrainingen moet je tennis voor kinderen t/m 12 jaar rekenen op €35,- per maand en voor kinderen vanaf 13 jaar €40,- per maand. Voor padel moet je rekenen op €40,- per maand. Het prijsverschil bij tennis en padel bij de kinderen t/m 12 jaar komt omdat de padelkinderen in kleinere groepen trainen dan de tenniskinderen.

Wat krijgt u hiervoor?

  • 34 weken één training per week buiten op de banen van TPC Bunde (Er worden geen trainingen gegeven in de schoolvakanties.);
  • Bij Tennis deelname aan Tenniskidscompetitie.
  • Deelname aan een 4-tal leuke jeugdactiviteiten (zoals bijvoorbeeld openings- of pannenkoekentoernooien en ijsjes-instuif);
  • Vrij spelen op de banen van TPC Bunde.

Wat wordt er van mij en mijn ouders verwacht?

Allereerst dat je tennis/padel leuk vindt, lacht, plezier maakt en vaak naar de tennis/padelbaan komt om te spelen. Van je ouders verwachten wij dat ze jullie ook stimuleren om naar de baan te gaan en dat alle ouders een keertje mee helpen bij alle activiteiten die georganiseerd worden.

Wil je (kind) lid worden?

Kijk hier voor de actuele lidmaatschapskosten en het inschrijfformulier: Lid worden

Heeft u vragen over tennis en padel voor jeugd bij TPC Bunde, neem rustig contact op met
Hanneke Philipsen (E-mail of 043-3642999).