Update 30 december

Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond (21-12) gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging van Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. Wij vinden dit jammer, want tennis en padel buiten kan veilig op 1.5 meter afstand. Wat mag wel?

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan. Er geldt een uitzondering voor personen uit 1 huishouden; dat wil zeggen, mensen die samen op 1 adres wonen mogen met meer dan 2 personen buiten sporten. Tennis en padel met 2 stellen uit verschillende huishoudens is niet toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

 

https://www.knltb.nl/nieuws/2021/12/corona-update-harde-lockdown-t-m-14-januari-buitensporten-mag-nog/