Te oud om te beginnen met tennis? Echt niet!

Kennismaking Old Star Tennis

Kun je als je ouder bent dan 55 jaar nog beginnen met tennissen? Ja zeker, kan dat!

Vorige week gaven coryfeeën Tom Okker en Jack Zwarts de aftrap van Old Star Tennis: een nieuwe aangepaste spelvorm van tennis ontwikkeld door het Nationaal Ouderenfonds en de tennisbond KNLTB.

Old Star Tennis is een beweegactiviteit voor 55+-ers op een tennisbaan met een tennisracket en een tennisbal. Er wordt begonnen op een kleiner speelveld wat makkelijker te belopen is. De deelnemers gebruiken een lichtgewicht racket dat eenvoudig te hanteren is. Er wordt gespeeld met een rode (zachtere) tennisbal die de spelers meer tijd geeft om de bal te slaan. Plezier in bewegen staat centraal. Je bent nooit te oud om te beginnen met tennis! Naast samen bewegen is het sociale aspect belangrijk: eerst samen tennissen en daarna nog samen een drankje drinken.

Old Star Tennis wordt gegeven door één van de trainer van Tennisclub Bunde op hun banen aan het Heiveld in Bunde. De trainer zorgt voor professionele begeleiding met veel aandacht voor de eigen beweegmogelijkheden van de deelnemers.

Old Star Tennis is voor mensen die nog nooit getennist hebben, maar ook een mooi alternatief voor mensen die vanwege blessures zijn moeten stoppen met tennis. In dit filmpje kunt u zien wat u kunt verwachten! Bij Maastricht Sport noemen ze deze activiteit Dynamic Tennis, bij TC Bunde noemen ze deze activiteit Old Star Tennis. Het gaat dus om eenzelfde soort activiteit!

Graag nodigen wij mensen die interesse hebben in Old Star Tennis uit om contact op te nemen met onze projectleider Hanneke op telefoonnummer 06-29026328. U kunt dan met Hanneke een afspraak maken om Old Star Tennis een keer uit te komen proberen! Rackets zijn aanwezig, u hoeft alleen te zorgen voor makkelijk zittende kleding en schoenen.