De afgelopen weken hebben al heel wat leden op de nieuwe padelbanen een balletje geslagen. Meer dan honderd mensen hebben al meegedaan aan de clinics en er spelen ook al regelmatig mensen potjes tegen elkaar. In de week van 24 augustus organiseren we daarom de eerste editie van het Heiveld Open Padeltoernooi. Dit is een officieel KNLTB-toernooi, maar we gaan er voor zorgen dat iedereen, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde, er aan mee kan doen. 

Er wordt gespeeld op maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur. Er worden alleen dubbels gespeeld. Spelers worden ingedeeld in vier klassen op basis van hun KNLTB (dubbel) speelsterkte.

Klasse 

KNLTB speelsterkte

A (HD, DD)  

(Dubbel) Speelsterkte 1,2,3  

B (HD, DD)  

(Dubbel) Speelsterkte 4,5  

C (HD, DD)  

(Dubbel) Speelsterkte 6,7  

D (genderneutraal)  

(Dubbel) Speelsterkte 8,9  

 Voor het toernooi geldt dat je je alleen kunt inschrijven in de klasse van je eigen speelsterkte of één niveau hoger. Als je speelsterkte 8 hebt, kun je je dus inschrijven voor klasse D of C. Uitgangspunt hierbij is de sterkte van de sterkste speler van het koppel.  

In de klassen A, B en C worden er heren- en dames dubbels gespeeld. Het is niet mogelijk om gemengd dubbel te spelen. In deze categorieën kun je punten verdienen voor je rating.

In de klasse D wordt genderneutraal gespeeld. Hierbij spelen dames en heren gewoon door elkaar. Zo kan bijvoorbeeld een koppel van twee heren spelen tegen een koppel van een dame en een heer.  In klasse D kun je geen punten voor je rating verdienen. 

Padel Promotie D = Fun categorie

Naast de 4 klassen A, B, C en D is er een extra categorie, namelijk “Padel Promotie D.”  Dit is de Fun categorie! Hierin kan iedereen meedoen, in iedere combinatie. Heren en dames spelen door elkaar en verschillende speelsterktes spelen door elkaar heen. Alles mag! Dus een A-speler kan een koppel vormen met een D-speelster en tegen een koppel van een B- en een C-speler moeten spelen.

Uiteraard zullen we hierbij rekening houden met speelsterktes en streven naar “leuke” poules. We zorgen in ieder geval voor een aparte poule voor de Old Stars. 

 Je kunt je tot en met 16 augustus voor het Heiveld Open Padel-toernooi inschrijven via mijnknltb.toernooi.nl. De kosten zijn €10,- per onderdeel en je mag aan maximaal twee onderdelen mee doen. 

Mocht het niet lukken om je in te schrijven via de website, dan kun je via info@tcbunde.nl een e-mail sturen naar de toernooileider Ingmar Koch. Zet in dat berichtje je naam en in welk onderdeel je mee wil doen. Ingmar zal je dan inschrijven.