Wij houden ons aan de landelijke richtlijnen van het RIVM en de KNLTB

Je moet altijd vooraf een baan reserveren: géén reservering, géén tennis!

Wil jij als volwassene weer de baan op voor vrij tennis? Lees eerst onderstaand de landelijke richtlijnen van het RIVM en de KNLTB en houd je aan de regels.

Voor onze jeugdleden geldt: https://tcbunde.nl/vrij-spelen-jeugd-leden-onder-toezicht/

 • Houd altijd 1,5 meter afstand tot iemand anders!
 • Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, koorts of verlies van reuk/smaak.
 • Volwassenen vanaf 19 jaar mogen single en dubbel spelen.
 • Je moet vooraf een baan te reserveren. Géén reservering, géén tennis!
 • Kom op de afgesproken tijd, max 5 minuten van tevoren.
 • Ga na het tennissen meteen naar huis, blijf niet op het park hangen.
 • Voorlopig blijft het clubhuis (dus kantine, terras, toilet en kleedkamers) gesloten.
 • Gebruik alleen je eigen racket en markeer je ballen.
 • Ga met het tennissen niet samen op het bankje zitten.
 • Wissel van baanhelft met de klok mee.
 • Er worden tot 1 juli geen banen gereserveerd voor de heren- en damesavond.

 • Het is niet toegestaan alcohol houdende dranken mee het park op te nemen.

Deze richtlijnen gelden tot 1 juli en kunnen tussentijds mogelijk nog worden aangepast. Hou je alsjeblieft aan deze regels. In deze tijd is gezondheid gewoon het belangrijkste! En indien je je niet aan de regels houdt, kun je als individu een boete van €390,- krijgen en wij als vereniging een boete van €4000,-. En kunnen we als vereniging ons park weer moeten sluiten!

 

Hoe kun je een baan reserveren?

Je kunt een baan reserveren met de KNLTB ClubApp. Kies onder in het scherm voor ‘Spelen’ om een baan te reserveren. Wil je op een andere dag een baan reserveren, dan klik je rechtsboven in het venster op het kalendertje en kies je dag en tijd waarop je wilt tennissen. Voeg je tennismaatje (s). Je kunt alleen banen huren op het hele of halve uur. Je hebt het recht om in ieder geval 45 minuten te spelen.  Kijk naar afloop van je 45 minuten op de KNLTB ClubApp of iemand anders na jou je baan heeft gereserveerd. Indien dat zo is, dan veeg je de baan en verlaat je het park! Als niemand anders jouw baan heeft gereserveerd, mag je blijven tennissen! Op deze manier beperken we het aantal mensen op het park.

Om iedereen gelegenheid te geven om een baan te reserveren is het niet toegestaan om meerdere keren achter elkaar te reserveren!

 

Wat moet je doen als je de KNLTB ClubApp nog niet gebruikt?

 1. Stuur dan een mailtje naar info@tcbunde.nl Dan zorgen wij dat je een mail krijgt met een wachtwoord voor de ClubApp. Wacht tot je deze mail heb vóór je verder gaat met stap 2 en 3.
 2. Je moet de KNLTB ClubApp downloaden op je mobiele telefoon. Je opent op je telefoon de App Store of Play Store en typt in het ‘Zoeken’-venster: “KNLTB ClubApp”. Dan druk je op ‘Installeren’ om de app op je telefoon te zetten.
 3. Open de  KNLTB ClubApp  op je telefoon. De app geeft aan dat je je club moet kiezen. Kies T.C. Bunde. Nu kun je inloggen. Hiervoor  heb je je KNLTB-nummer en een wachtwoord nodig. Je wachtwoord heb je toegezonden gekregen in de (in stap 1 genoemde) mail.
 4. Nu kun je een baan reserveren zoals hierboven beschreven.

 

Alléén indien je geen smartphone  hebt, dan kun je per mail een baan reserveren. Dit moet minstens 4 dagen voorafgaand. Stuur een mail naar info@tcbunde.nl en geef aan wanneer, hoe laat en met wie je wilt komen tennissen. Je ontvangt dan een antwoordmail met daarin óf er dan een baan beschikbaar is en zo ja op welke baan je kunt spelen.

Mocht u vragen omtrent de richtlijnen in verband met Corona? Dan kun je terecht bij onze contactpersoon Corona Hanneke Philipsen (hanneke.philipsen@planet.nl)